Alimentar ben corpo e intelecto desde idades temperás. Gastronomía e lectura van collidas da man nos obradoiros que OQO editora realiza para o Instituto Cervantes co obxecto de que os máis pequenos coñezan dun xeito divertido (e tamén saboroso!) a cultura doutros países.
Trala exitosa experiencia en Rabat, Marrakech, Tetuán e Casablanca (Marrocos), Palermo (Italia), Varsovia-Polonia , Sydney, Canberra, Melbourne e Adelaida – Australia , OQO editora recolle os seus útiles de cociña e trasládase a Nápoles, onde os nenos e as nenas terán a oportunidade de coñecer a cultura doutros lugares do planeta mergullándose nos seus contos e degustando a súa gastronomía: un novo xeito de viaxar, sentir, ulir, gustar, ver, escoitar e coñecer.
Esta viaxe gastronómica parte dos contos de OQO editora: Sopa de nada e A sopa queima nos que a través dunha actividade se detallan ingredientes que compoñen a sopa.
Desde os contos e a sopa, os pequenos descubrirán os gustos gastronómicos de diferentes países. Indagando nos seus pratos típicos, os rapaces inventarán novas receitas cos ingredientes característicos da cociña de cada país. Deste xeito, confeccionarán e comerán unha sobremesa moi especial.
Cada cativo (cociñeiro-viaxeiro) recibirá un receitario dos lugares visitados nesta viaxe gastronómica-literaria para realizar en familia.
O periplo tamén incluirá sopas de letras, recomendacións literarias e un glosario de termos culinarios para empachar coa cultura e engordar o intelecto.
DATAS
15/06/2012 (De 11:30 a 14:00 h)